Pozovite nas:
Radnim danima od 7:00 do 15:00 ili subotom od 8:00 do 14:00 časova
Vršimo isporuku robe
na teritoriji cele Srbije

Nešto o samoj fabrici gde se proizvodio IMT motokultivator

Sama fabrika motokultivatora IMT se nalazila u malom gradiću Knjaževcu, koji se nalazi u dolini reke Timok, u istočnom delu Srbije.

Fabrika motokultivatora IMT je osnovana davne 1950 godine. Kao mala zanatska radionica za održavanje i popravku poljoprivrednih mašina i oruđa.

IMT 506 sx

 

Dalje se širi i počinje sa proizvodnjom prvih motokultivatora IMT po ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmom Agria –Verke iz okoline Stutgarda.

Od 1970 godine fabrika motokultivatora IMT posluje pod nazivom IMT. Sama fabrika motokultivatora IMT u Knjaževcu se proširila na površini od čitavih 8,32 ha.

Ukupna površina svih zgrada fabrike i pojedinih fabrika motokultivatora IMT van samog grada je iznosila 31468 m2. U fabrici motokultivatora IMT postojalo je više proizvodnih  linija.

  • Linija termičke obrade
  • Linija farbare
  • Stanica za dekontaminaciju otpadnih voda
  • Hemijska i metalurška labaratorija sa potrebnom opremom
  • Ispitna stanica

Fabrika motokultivatora je dugi niz godina radila u punom sjaju, a pre dvadesetak godina otišla u stečaj.

 

Podelite:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Širok asortiman delova za motokultivatore, freze, traktore, motore i pumpe...

Vršimo isporuku robe na teritoriji cele Srbije

Povezani tekstovi

Održavanje motora

    Jednostavniji, prakticniji, manji motori cine život lakšim na mnogo nacina. Oni pokreću jednostavne kućne aparate, motokultivatore, trimere, kosilice, testere itd. Tako mali se

Tomos – Kolibrijev poslednji let.

Svi Tomosovi mopedi, od „Kolibrija“ do „klasika“, po zvaničnom popisu ih je skoro pedeset, mogu se svesti svega na četiri tipa: „poštarski“, „radnički“, „momački“ i

Motokultivator-Motokultivatori

Sami poslovi na njivi nisu uopste laki, kako profesionalncima koji obrađuju ogromne površine, tako i onima koji zemlju obrađuju za svoje potrebe. U prethodnim decenijama