Pozovite nas:
Radnim danima od 7:00 do 15:00 ili subotom od 8:00 do 14:00 časova
Vršimo isporuku robe
na teritoriji cele Srbije
trimeri

Trimeri i njihova primena

Sezona košenja samo što nije počela.

Za početak ćemo reći za kakve poslove su trimeri izmišljeni. Lako ih je pomešati sa mašinama za sečenje travnjaka ili pak sa onima za sečenje žbunja, dosta su slični, ali služe za različite poslove.

Trimeri se uglavnom koriste na nepristupačnim mestima sa dosta korova. U današnje vreme lako je se zbuniti u svetu trimera, jer samo pre nekoliko godina zainteresovanost za trimere je bila premala. U ranijem periodu trimere su koristile uglavnom firme koje su se bavile uređenjem dvorista i vrtova. Danas je nešto sasvim drugačije. Trimeri su postali neizbežan alat svakog domaćinstva. Svaka kuća sa većom okućnicom poseduje bar po jedan trimer. Postoje različite vrste trimera, što benzinski, što trimeri na baterije (akumulator). Veličine trimera i vrstu trimera obično biramo po veličini područja koje kosimo, vegetaciji koja je na terenu, i prema uslovima za košenje koji su na području.

Trimeri na bateriji (akumulator) mogu poslužiti odlično za povremeno košenje nižih i tanjih korova, ako ne planiramo da radimo više sati. Kapacitet samog akumulatora na trimeru će biti sasvim dovoljan. Za veće površine će biti potrebni jači trimeri sa akumulatorima većeg kapaciteta.

Trimeri na benzin su nešto više zastupljeniji od trimera na baterije (akumulator). Veći je izbor modela i cene su nešto povoljnije od trimera na baterije (akumulator).

Ono na šta moramo obratiti pažnju kod benziskih trimera je da moramo koristiti odgovarajuću mešavinu za iste. Kod jačih benziskih trimera je nivo buke dosta veći, pa se preporučuje nošenje antifona, uz to obavezne su i zaštitne naočare. Benziske trimere možemo koristiti na skoro svim mestima, od bašte i kuće do održavanja javnih zelenila.

Trimeri na struju (električni) trimeri, takodje su dostupni u domaćinstvima. Njihova velika prednost je ta što nema sipanja goriva ili punjenja akumulatora. Jedina mana električnih trimera je ta što moramo koristiti produžne kablove.

Svi trimeri predstavljaju deo baštenskog alata koji se jako često koristi u domaćinstvu. Glavna prednost trimera je velika mobilnost u radu na svim mogućim površinama.

Što se tiče samih trimera bitna je i oprema koja se koristi u toku košenja. Način nošenja same opreme za trimere je takođe bitan, za većinu električnih i akumulatorskih trimera nije potreban uprtač, dok  je kod motornih trimera neophodan. Za modele manje snage i težine, dovoljan je običan uprtač, dok je za jače modele i trimere potreban ergonomski uprtač koji težinu i vibracije trimera raspoređuje na čitav torzo. Kao kod svih alata, naročito onih s raznim vrstama oštrica i noževa, sigurnost mora biti na prvom mestu.

Ove godine firma Sajla Trade je povećala svoj asortiman robe delovima za trimere. U ponudi imamo dosta delova za trimere po veoma povoljnim cenama. U saradnji sa kupcima na teritoriji i van teritorije Srbije nastojaćemo da svoj asortiman robe uvećavamo iz godinu u godinu.

Na sledećem linku možete pogledati celokupnu ponudu delova za trimere Karburator za trimer STIHL FS120-200-250

 

Vaša firma od poverenja Sajla Trade.

Podelite:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Širok asortiman delova za motokultivatore, freze, traktore, motore i pumpe...

Vršimo isporuku robe na teritoriji cele Srbije

Povezani tekstovi

Rezervni delovi za motorne testere…

Zbog velikog interesovanja koje vlada za rezervnim delovima motornih testera,naša firma nastoji na svake godine popunjava svoj asortiman delova. Kako bi naš asortiman delova za

Par saveta za upotrebu motorne testere…

Deo koji ne bi trebali preskočiti… Rukovanje motornim testerama sa sobom nosi odredjene rizike,pre toga je potrebno da pazljivo procitate uputstvo za upotrebu testere.Nekako imamo

ONLINE KUPOVINA

  Pitanja koja nam jako često postavljate u vezi online kupovine. Kako vreme prolazi sve je veća potražnja za online kupovinom. Kupci sve češće svoje