Pozovite nas:
Radnim danima od 7:00 do 15:00 ili subotom od 8:00 do 14:00 časova
Vršimo isporuku robe
na teritoriji cele Srbije
svećica

Nešto o svećicama

Svećica se koristi kod svih motora, bez obzira da li je reč o četvorotaktnim ili dvotaktnim motorima.

Imaju široku primenu na motorciklima, čamcima, putničkim i teretnim vozilima, brodovima, poljoprivrednim i građevinskim mašinama, alatima na motorni pogon i drugo.

Svećica je mali električni uređaj. Ona proizvedenu struju visokog napona u sistemu za paljenje pretvara u električnu varnicu i na taj način vrši paljenje smese goriva i vazduha.

Svećica energiju paljenja sprovede do prostora za sagorevanje i pomoću električne varnice inicira paljenje radne smese pod velikim pritiskom.

Za svojih 150 godina postojanja, pretrpela je razna poboljšanja, najviše primenom naprednih i pažljivo odabranih materijala.

Njena namena i princip rada ostali su isti, ali su se uslovi rada značajno pooštrili. Toplotni broj svećice je mera brzine odvođenja toplote sa vrha svećice i iskazana je brojem u oznaci tipa svećice.

Takozvane tople svećice imaju niži toplotni broj. Hladne svećice mogu brže da odvode toplotu i imaju viši toplotni broj.

Svećica i njen radni vek zavisi od inteziteta habanja bočne i centralne elektrode svećice, kao i vrste motora i radnih uslova.

Svećice kakve danas poznajemo, na prvi pogled ne razlikuju se mnogo od prvih svećica, koje su svetlo dana ugledale dvadesetak godina pre pojave prvog automobila.

Zazor svećice je najmanji razmak između bočne i centralne elektrode. Zazor kod svećice se podešava pomeranjem bočne elektrode.

Postoje svećice sa dugim i kratkim navojem.

U našoj maloprodajnoj online prodavnici možete naći četiri vrste svećica i to: DENSO, BOSNA, KINA I NGK.

Celokupnu ponudu možete pogledati na linku: https://sajlatrade.com/kategorija-proizvoda/svecica-denso/

Podelite:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Širok asortiman delova za motokultivatore, freze, traktore, motore i pumpe...

Vršimo isporuku robe na teritoriji cele Srbije

Povezani tekstovi

Rezervni delovi za motorne testere…

Zbog velikog interesovanja koje vlada za rezervnim delovima motornih testera,naša firma nastoji na svake godine popunjava svoj asortiman delova. Kako bi naš asortiman delova za

Par saveta za upotrebu motorne testere…

Deo koji ne bi trebali preskočiti… Rukovanje motornim testerama sa sobom nosi odredjene rizike,pre toga je potrebno da pazljivo procitate uputstvo za upotrebu testere.Nekako imamo

ONLINE KUPOVINA

  Pitanja koja nam jako često postavljate u vezi online kupovine. Kako vreme prolazi sve je veća potražnja za online kupovinom. Kupci sve češće svoje