Pozovite nas:
Radnim danima od 7:00 do 15:00 ili subotom od 8:00 do 14:00 časova
Vršimo isporuku robe
na teritoriji cele Srbije
svećica

Nešto o svećicama

Svećica se koristi kod svih motora, bez obzira da li je reč o četvorotaktnim ili dvotaktnim motorima.

Imaju široku primenu na motorciklima, čamcima, putničkim i teretnim vozilima, brodovima, poljoprivrednim i građevinskim mašinama, alatima na motorni pogon i drugo.

Svećica je mali električni uređaj. Ona proizvedenu struju visokog napona u sistemu za paljenje pretvara u električnu varnicu i na taj način vrši paljenje smese goriva i vazduha.

Svećica energiju paljenja sprovede do prostora za sagorevanje i pomoću električne varnice inicira paljenje radne smese pod velikim pritiskom.

Za svojih 150 godina postojanja, pretrpela je razna poboljšanja, najviše primenom naprednih i pažljivo odabranih materijala.

Njena namena i princip rada ostali su isti, ali su se uslovi rada značajno pooštrili. Toplotni broj svećice je mera brzine odvođenja toplote sa vrha svećice i iskazana je brojem u oznaci tipa svećice.

Takozvane tople svećice imaju niži toplotni broj. Hladne svećice mogu brže da odvode toplotu i imaju viši toplotni broj.

Svećica i njen radni vek zavisi od inteziteta habanja bočne i centralne elektrode svećice, kao i vrste motora i radnih uslova.

Svećice kakve danas poznajemo, na prvi pogled ne razlikuju se mnogo od prvih svećica, koje su svetlo dana ugledale dvadesetak godina pre pojave prvog automobila.

Zazor svećice je najmanji razmak između bočne i centralne elektrode. Zazor kod svećice se podešava pomeranjem bočne elektrode.

Postoje svećice sa dugim i kratkim navojem.

U našoj maloprodajnoj online prodavnici možete naći četiri vrste svećica i to: DENSO, BOSNA, KINA I NGK.

Celokupnu ponudu možete pogledati na linku: https://sajlatrade.com/kategorija-proizvoda/svecica-denso/

Podelite:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Širok asortiman delova za motokultivatore, freze, traktore, motore i pumpe...

Vršimo isporuku robe na teritoriji cele Srbije

Povezani tekstovi

Održavanje motora

    Jednostavniji, prakticniji, manji motori cine život lakšim na mnogo nacina. Oni pokreću jednostavne kućne aparate, motokultivatore, trimere, kosilice, testere itd. Tako mali se

Tomos – Kolibrijev poslednji let.

Svi Tomosovi mopedi, od „Kolibrija“ do „klasika“, po zvaničnom popisu ih je skoro pedeset, mogu se svesti svega na četiri tipa: „poštarski“, „radnički“, „momački“ i

Motokultivator-Motokultivatori

Sami poslovi na njivi nisu uopste laki, kako profesionalncima koji obrađuju ogromne površine, tako i onima koji zemlju obrađuju za svoje potrebe. U prethodnim decenijama