Pozovite nas:
Radnim danima od 7:00 do 15:00 ili subotom od 8:00 do 14:00 časova
Vršimo isporuku robe
na teritoriji cele Srbije

Održavanje motora

 

 

Jednostavniji, prakticniji, manji motori cine život lakšim na mnogo nacina. Oni pokreću jednostavne kućne aparate, motokultivatore, trimere, kosilice, testere itd. Tako mali se sastoje od komponenti koji zajedno rade i proizvode odredjenu snagu. Za pravilno i efikasno funkcionisanje neophodno je da se oni pravilno održavaju. U narednom prilogu dacemo vam par saveta za održavanje malih motora.

Samo održavanje motora može vam pomoci da ustedite novac, živce a i vreme.

Kada pravilno održavate motor daleko manja verovatnoća je da će se on pokvariti, samim tim necete morati da trosite svoje vreme a i novac na odlaske u radionicu da ga popravite ili zameniti kompletan motor u kom je uredjaj ugradjen.

Kvalitetno održavanje motora produžava njegov životni vek.

Svaki deo posebno je napravljen i dizajniran za obavljanje odredjenih poslova. Kad deo dodatne opreme ne radi onako kako bi trebalo da radi ili pak u potpunosti prestane sa radom to ima odredjene veze sa komponentama samog motora. Ako ne posvetite svoje vreme i pravilno odrzavate svoj uredjaj smanjicete njegov zivotni vek,i pojedini delovi ce otkazati i u garantnom roku.

Kvalitetno održavanje čini da vaša oprema bude dostupna kad god vam zatreba.

U zavisnosti od situacije ne možete uvek planirati kada ćete koristiti svoju opremu. Ali ako je pravilno održavana sva oprema onda možete biti sigurni da če ona u svakom momentu biti dostupna za rad kad god vam zatreba.

Par najosnovnijih saveta za održavanje.

Jedna od osnovnih stvari koje na pocetku trebate detaljno i pažljivo proučiti je uputstvo za upotrebu. Održavanje i procedura se razlikuju u zavisnosti od modela i opreme koju uredjaj poseduje. Ako odlučite da sami održavate motor, obratite detaljno pažnju na uputstvo za upotrebu. Tu ćete pronaći veoma precizne i tačne detalje od rukovanja motora do samog održavanja motora.

Uvek koristite sveže gorivo za vas motor.

Veći broj problema koji se dešava sa karburatorima usled nepravilnog rada motora, gubljenje odziva na gas, nemogucnosti pustanja u rad prouzrokuje staro i odstajalo gorivo. Prilikom dugog stajanja gorivo ubrzava proces oksidacije i korodiranja rezervoara, postaje acidicno i stvaraju se naslage u samom sistemu za dovod goriva a posebno karburatoru motora. Takodje dolazi do naslage motornog ulja u mešavini ulja i goriva. Motori sa 2 takta su posebni i njima su potrebne homogene mesavine za adekvatno podmazivanje motora. Zato staro gorivo uvek uklonite iz rezervoara i celokupnog sistema dovoda goriva. Mali i kratak savet, uvek kupujte onoliko goriva kolimo vam je dovoljno za rad u kratkom vremenskom roku.

Adekvatno odrzavajte filter za vazduh.

Kako prasina i drugi ostatci ne bi mogli da dodju do vaseg motora,vaznu ulogu u tome ima filter za vazduh. Filteri za vazduh se uglanom menjaju na odredjenom vremenskom intervalu ili mozete pokusati i sa njihovim ciscenjem. Postoje tri vrste sundjera (mrežasti,sundjerasti,papirni). Mrežasti i sundjerasti se mogu mlakom vodom i deterdzentom oprati dok se papirni filteri moraju zameniti nakon odredjenog vremenskog intervala.

Ulje kao bitna stavka u motoru.

Cesce koriscenje vasih uredjaja cini ulje tamnijim. Novo ulje je bronzane ili zlatne boje u zavisnosti od aditiva koje koristite. Često morate proveravati nivo ulja u vašim uredjajima. Čim je ulje tamnije boje, vreme je za njegovu zamenu. Koristite ulje tacno po odgovarajućim specifikacijama vašeg uredjaja, odredjenog viskoziteta i količine.

Filter za gorivo.

Kao i filter za vazduh i filter za gorivo mora biti čist. Uglavnom se filteri za gorivo ne čiste, samim tim vam preporučujemo da kad za to dodje vreme filter goriva zameniti novim.

 

Nadamo se da smo vam dali par malih saveta za dobro i kvalitetno korišćenje i održavanje malih motora.

 

Vaš Sajla Trade.

Podelite:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Širok asortiman delova za motokultivatore, freze, traktore, motore i pumpe...

Vršimo isporuku robe na teritoriji cele Srbije

Povezani tekstovi

Rezervni delovi za motorne testere…

Zbog velikog interesovanja koje vlada za rezervnim delovima motornih testera,naša firma nastoji na svake godine popunjava svoj asortiman delova. Kako bi naš asortiman delova za

Par saveta za upotrebu motorne testere…

Deo koji ne bi trebali preskočiti… Rukovanje motornim testerama sa sobom nosi odredjene rizike,pre toga je potrebno da pazljivo procitate uputstvo za upotrebu testere.Nekako imamo

ONLINE KUPOVINA

  Pitanja koja nam jako često postavljate u vezi online kupovine. Kako vreme prolazi sve je veća potražnja za online kupovinom. Kupci sve češće svoje