Pozovite nas:
Radnim danima od 7:00 do 15:00 ili subotom od 8:00 do 14:00 časova
Vršimo isporuku robe
na teritoriji cele Srbije

Motokultivator-Motokultivatori

Sami poslovi na njivi nisu uopste laki, kako profesionalncima koji obrađuju ogromne površine, tako i onima koji zemlju obrađuju za svoje potrebe. U prethodnim decenijama bilo je još izazovnije obavljati sve zadatke na polju, dok je danas to nešto jednostavnije.

Poljoprivredni uređaji postali su deo kolekcije svih poljoprivrednika, a među njima se svrstao i sam motokultivator, mašina koja olakšava važan proces obrade zemlje.

Kupovina motokultivatora nije laka.Ukoliko se nalazite pred odlukom o kupovini motokultivatora, evo par saveta  kako da odaberete idealan motokultivator u skladu sa vasim potrebama .

Čemu je namenjen motokultivator

U 18. veka nastala je preteča današnjeg motokultivatora, za čiji pogon su bili zaslužni konji. Dva veka kasnije proizvedena je dosta naprednija mašina, tako danas na tržištu imamo savremene uređaje koji imaju široku primenu u poljoprivredi.

Sve prednosti koje nam donosi 21. vek dolaze i u vidu kupovine, te danas kupovina motokultivatora je moguća online putem,kao svi rezervni delovi za motokultivatore. Ali to nije jedina prednost koju moderno doba donosi. Prosto rukovanje, multifunkionalnost i mogućnost obrade velikih površina uz manje uloženog napora, samo su neki od razloga što se mnogi odlučuju da u svoju kolekciju uvrste motokultivatore.

Motokultivator, ili kultivator kako ga neki nazivaju, zadužen je za dodatno obrađivanje zemlje koja je već uzorana, a takođe se koristi i za hranjenje tla. Konkretno motokultivator  usitnjava velike komade zemlje, zahvaljujući brzom okretanju radnih delova.

Međutim, nije svaki motokultivator isti, te prilikom odabira treba razmišljati o njegovim specifikacijama.Na tržištu možete pronaći manje električne modele motokultivatora, kao i motokultivatore sa unutrašnjim sagorevanjem koji rade na dizel i benzin. Ovi modeli mogu biti dvotaktni i četvorotaktni motokultivatori.

Pomenućemo još jednu podelu motokultivatora  na mali, srednji i veliki tip. Mali motokultivatora dolazi sa radnom površinom od 30 do 40 cm, srednji motokultivator sa širinom od 90 do 100 cm i veliki motokultivator sa preko 90 cm širine.

Mali motokultivator obično se koristi za obradu polja oko malih stabala i cveća i u ovoj grupi su uglavnom dvotaktni ili električni modeli. Srednji motokultivator se najčešće koriste u poljoprivredi i imaju nešto više snage od malih. Na velike motokultivatore mogu se pričvrstiti dodaci koji vam olakšavaju određene poslove.

Ukoliko se profesionalno bavite poljoprivredom, veliki modeli motokultivatora su najpogodniji za vas, budući da su dodaci veoma praktični i koristiće vam prilikom obavljanja najraznovrsnijih zadataka. Osim o veličini i snazi mašine, trebalo bi da razmišljate o načinu rukovanja, kao i praktičnosti montiranja priključaka. Pojedini modeli motokultivatora dolaze sa priključcima u paketu, što predstavlja izuzetno isplativu investiciju za sve poljoprivrednike.

Možemo pomenuti još jednu korisnu informaciju za sve one kojima je potrebna oprema za obradu zemlje u plastenicima i staklenicima. Tada treba da se odlučite za modele koji su pogodni za zatvoren prostor i ne proizvode izduvne gasove. Naravno, preporuka je i da u ovom slučaju nosite zaštitnu opremu. Prilikom kupovine motokultivatora, trebalo bi da razmišljate i o brendovima sa čijim potpisom dolaze mašine koje birate. Pouzdani brendovi su svojevrsna garancija za kvalitet i dugotrajnost, što su veoma važne stavke za sve poljoprivrednike. Naravno, bitno je da mašina koju odaberete bude sjajnog odnosa cene i kvaliteta, te je to još jedna stavka o kojoj treba dobro promisliti.Uz kupovinu motokultivatora bitno je da za isti imate mogućnosti kupovine potrebrebnih rezervnih delova.

Cena prilikom odabira motokultivatora.

Cena motokultivatora igra značajnu ulogu za kupovinu, te je poljoprivrednicima, bilo da obrađuju velike ili manje površine, važan odnos cene i kvaliteta.  Zato prilikom kupovine motokultivatora uvek dobro istražite sve postojeće opcije. Najpogodnije je da za svoj asortiman alata odaberete one uređaje koji poseduju sve funkcionalnosti koje će vam biti od koristi prilikom obavljanja poslova. Primera radi, ukoliko obrađujete manje površine, nema potreba da kupujete preterano snažne i moćne motokultivatore,samim tim je bolje kupiti manji motokultivator. Fokus u ovom slučaju treba da bude na praktičnosti i ergonomiji mašine. Pre samog upuštanja u kupovinu, zabeležite koje funkcionalosti su vam od značaja, da li je u pitanju pogon, radna površina, dubina ili druge tehničke karakteristike. Na ovaj način nećete pokleknuti i izvršiti takozvanu kompulsivnu kupovinu,nego ćete kupiti motokultivator koji odgovara vašim potrebama.

Tu su i dodaci na koje treba posebno obratiti pažnju.

Kada pominjemo cenu samog motokultivatora, ne smemo da izostavimo dodatne troškove. Kako bi vam motokultivator bio od velike koristi, možete kupiti dodatke kao što je plug za krompir, podešavajući plug, razgrtač i slično.Zato prilikom kupovine obratite pažnju da li odabrana mašina-motokultivator dolazi sa dodacima ili bez i koliko će vas koštati njihova kupovina. Poslovi na polju veoma su izazovni, a kupovina poljoprivrednih mašina-motokultivatora za svakog profesionalca i hobistu predstavlja veoma važan korak. Od izuzetnog značaja je odabrati isplativu mašinu-motokultivator u skladu sa sopstvenim potrebama, koja će biti vaš najbolji saveznik prilikom zahtevnih zadataka obrade zemljišta.

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli u odabiru je ovaj tekst poslužio svim hobistima, početnicima, ali i onima koji se dugo bave ovim poslom i naišli su na nedoumicu prilikom kupovine novih motokultivatora I priključnih mašina.

Za sve potrebne informacije o svim rezervnim delovima za motokultivatore kao I priključcima za iste,možete se obratiti na navedene telefone na našem sajtu ili kupiti preko naše online prodavnice.

Srdačno hvala.

Vaš Sajla Trade.

Podelite:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Širok asortiman delova za motokultivatore, freze, traktore, motore i pumpe...

Vršimo isporuku robe na teritoriji cele Srbije

Povezani tekstovi

Rezervni delovi za motorne testere…

Zbog velikog interesovanja koje vlada za rezervnim delovima motornih testera,naša firma nastoji na svake godine popunjava svoj asortiman delova. Kako bi naš asortiman delova za

Par saveta za upotrebu motorne testere…

Deo koji ne bi trebali preskočiti… Rukovanje motornim testerama sa sobom nosi odredjene rizike,pre toga je potrebno da pazljivo procitate uputstvo za upotrebu testere.Nekako imamo

ONLINE KUPOVINA

  Pitanja koja nam jako često postavljate u vezi online kupovine. Kako vreme prolazi sve je veća potražnja za online kupovinom. Kupci sve češće svoje